خرما يكي از خوراكي هاي اصلي ماه رمضان است كه مي توانيد با آن دسرهاي خوشمزه و مقوي اي براي افطار ماه رمضان درست كنيد. اسلايس خرما و بادام يكي از اين دسرهاي خوش طعم است كه طرز تهيه آن را در اين مقاله به شما آموزش مي دهيم
اسلايس خرما و بادام براي افطار ماه رمضان
مواد لازم براي تهيه اسلايس خرما و بادام براي افطار ماه رمضان
آرد سفيد : ۲ و ۱/۲ فنجان يا ۳۵۰ گرم
آرد سمولينا : ۲ فنجان يا ۳۳۰ گرم
كره : ذوب شده : ۱۰۰ گرم
روغن : ۱۵۰ گرم
آب : ۳/۴ فنجان
گلاب : ۲ قاشق غذاخوري
مواد لازم براي لايه مياني اسلايس خرما و بادام براي افطار ماه رمضان
خرما خشك خرد شده : ۷۵۰ گرم
كره : ۵۰ گرم
شير عسلي غليط نستله : ۴۰۰ گرم
كنجد : ۵۰ گرم
جوز هندي : ۱ قاشق چايخوري
بادام زميني : ۱۰۰ گرم
در يك كاسه آرد سفيد، آر
، كره ذوب شده و روغن را مخلوط كرده و ورز دهيد.
آب و گلاب را با هم مخلوط كرده و كم كم به خمير اضافه كنيد و به ورز دادن ادامه دهيد.
در يك كاسه خرما له شده، شير غليظ شده با نستله را با هم مخلوط كنيد. سپس بادام زميني خرد شده و كنجد و جوز هندي را اضافه كرده و مخلوط كندي تا خميري شكل شود.
خمير آرد را به دو قسمت تقسيم كنيد و يك قسمت را درون ظرف چرب شده با كره بريزيد.
مقداري از مخلوط خرما را روي خمير ريخته و صاف كنيد.
روي مخلوط خرما يك لايه از خمير بريزيد.
سيني را براي ۲۰ تا ۲۵ دقيقه درون فر با دماي ۱۹۰ درجه سانتيگراد قرار دهيد.
بعد از سرد شدن با چاقوي تيز آن را برش دهيد.
دستور تهيه
- ابتدا پوست خرماها را گرفته و هسته آنها را خارج كنيد، سپس خرماي بدون هسته را همراه با كره در قابلمه نچسبي بريزيد و روي حرارت ملايم قرار دهيد.
- درب قابلمه را بسته و اجازه دهيد خرما حدود ۱۵ دقيقه روي حرارت ملايم كاملا نرم شود. در اين فاصله گاهي خرما را هم بزنيد تا به طور يكنواخت حرارت ببيند.
- وقتي خرما نرم شد، پودر دارچين را به آن اضافه كنيد و با پشت قاشق، خوب له كنيد تا به شكل خمير درآيد.
- حرارت را خاموش كرده و كنجد و پودر نارگيل را به خرما اضافه كنيد.
- مواد را خوب هم بزنيد تا كاملا مخلوط شوند، سپس كف ظرفي را با كمي كره چرب كنيد و اسنك خرما را در ظرف پهن كنيد.
- اجازه دهيد اسنك خرما كاملا سرد شود، سپس با يك چاقوي تيز آن را برش بزنيد.
- در صورت تمايل ميتوانيد اسنك خرما را درون قالبهاي كوچك ريخته و در يخچال قرار دهيد تا سرد شود، سپس آنها را از قالب خارج كرده و به سليقه خود تزيين كنيد.
چند نكته مهم
- در صورت تمايل ميتوانيد ۲ عدد بيسكوييت پتي بور پودر شده، ۱/۲ پيمانه پودر گردو و ۱/۲ پيمانه پودر پسته را همراه با كنجد و پودر نارگيل به خرما اضافه كنيد و اسنك خرما با طعم و مزه متنوع درست كنيد.
- براي تهيه اسنك خرما بهتر است از خرماي كم شيره استفاده كنيد.
- در صورت استفاده از خرماي پرسي نيازي به پوست گرفتن خرما نيست و با حرارت ملايم خيلي راحت نرم ميشود.
مطالعات انجام شده توسط دانشمندان اين نكته را ثابت كرد كه مصرف خرما در روز سبب رشد باكتريهاي سالم و مفيد در روده بزرگ ميشود.
خرما ميوهاي شيرين، خوش طعم و خوش خوراك و در رديف ميوههايي قرار ميگيرد كه سرشار از كلسيم، فسفر، منيزيم و ويتامينها بوده كه براي تأمين سلامتي بدن بسيار مفيد و ضروري ميباشند. در واقع فوايد خرما آنقدر زياد است كه ميگويند اگر هر روز يك خرما بخوريد و يكي از خواص آن را بشماريد، در پايان سال باز هم روزها كم ميآيد و خواص خرما به پايان نميرسد.
خرما را ميتوان هم در انواع دسر و درست كردن غذاهاي مختلف استفاده كرد و هم آن را به تنهايي كنار چاي و يا با شير خورد. در هر دو صورت اين ميوه لذيذ فوايد زيادي براي بدن و ذهن دارد.
در اين گزارش نتايج عملكرد بدن را بعد از خوردن ۳ خرما در ۱۰ روز كه توسط دانشمندان تأييد شده بيان كرديم:
۱- كاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ
خوردن خرما سلامت روده شما را بيمه ميكند. كمك ميكند غذا در سيستم گوارشي به آساني هضم شود و روده بزرگ از شر باكتريهاي مضر نجات پيدا كند و در نتيجه وقتي روده و سيستم گوارشي شما درست كار كند خطر ابتلا به سرطان روده كاهش پيدا ميكند.
مطالعات انجام شده توسط دانشمندان اين نكته را ثابت كرد كه مصرف خرما در روز سبب رشد باكتريهاي سالم و مفيد در روده بزرگ ميشود.
۲- انرژي شما زياد و طولاني خواهد شد
خرما حاوي قندهاي طبيعي، گلوكز، فروكتوز، ساكارز است كه بدن براي تأمين انرژي به آنها نياز دارد و برخلاف مواد انرژي زا مصنوعي مثل اواع نوشابهها و آب ميوههاي غير طبيعي، خرما مقادير زيادي فيبر، پتاسيم، منيزيم و انواع ويتامينها و از همه مهمتر آنتي اكسيدان دارد.
۳- سلامت گوارش شما بهبود خواهد يافت
اگر ميخواهيد همه موادي كه ميخوريد به خوبي و در شرايطي عالي در سيستم گوارشي شما حركت كنند و مواد لازم بدن را تامين كند، خرما اين كار را براي شما سريعتر و بهتر خواهد كرد. در هر فنجان خرما، ۱۲ گرم فيبر وجود دارد كه ۴۸ درصد نياز شما به آن را تأمين ميكند. همان طور كه ميدانيد فيبر يكي از فاكتورهاي مهم در هضم غذا و سلامت سيستم گوارشي انسان است.
فيبر فعل و انفعالات روده را منظم ميكند و مانع از يبوست ميشود. مجله تغذيه بريتانيا مقالهاي را در اين رابطه منتشر كرد كه مصرف ۷ خرما در ۲۱ روز هضم غذا در بدن را بسيار عالي ميكند.
۴- ذهن و فكر شما باز ميشود (نسبت به اطراف خود دقيقتر ميشويد)
خرما داراي ويتامين B۶ است كه عملكرد مغز را بهبود ميبخشد و ترشح سروتونين و نوراپي نفرين را تنظيم ميكند. سروتونين در تنظيم خلق و خوي فرد بسيار مهم است و نوراپي نفرين هم استرس شما را كاهش ميدهد. تحقيقات نشان ميدهد كمبود ويتامين B۶ ارتباط مستقيمي با افسردگي دارد.
پس اگر ميخواهيد مغز شما از استرس و افسزدگي خالي باشد و خلق و خويي شاد داشته باشيد خرما در رژيم غذايي روزانه خود بگنجانيد.
۵- درمان هموروئيد
بيماري بواسير با نام علمي هموروئيد به صورت تورم و التهاب مويرگهاي موجود در خروجي دستگاه گوارش يعني مقعد بروز ميكند. مويرگهاي بخش انتهايي دستگاه گوارش كه موظف به مراقبت از كانال مقعد هستند، در هنگام دفع مدفوع خشك دچار كشش و ملتهب خواهند شد.
همچنين جهت خريد خرما روي آن كليك كنيد
ادامه مطلب
بازدید: